6.5
Evaluare
Creați un cont Revolut business

Revolut business vine cu soluția pentru antreprenorii care doresc perfecțiunea. Este acesta cel mai bun cont pentru afaceri? Este cea mai convenabilă variantă pentru plățile instantanee și transferurile naționale și internaționale? Vă voi explica exact cum funcționează în acest articol.

Cu contul Revolut business spuneți adio comisioanelor de schimb valutar și covertiți până la 29 de monede fără niciun comision. Automatizați toate plățile în străinătate sau naționale și scăpați de griji. Puteți integra contul Revolut business în fluxul dvs. de lucru cu open API. Gestionarea banilor nu a fost niciodată mai simplă.

Ce este Revolut?

Revolut a apărut pe piață în iulie 2015 și este o alternativă a produselor bancare tradiționale care oferă două tipuri de cont: cont personal (citiți review-ul contului personal Revolut aici) și cont business. În prezent aproape 20.000 companii utilizează contul busines Revonut. Este o companie britanică fintech (financial-tehnological, adică oferă servicii bancare prin intermediul tehnologiei) și cuprinde conturi în peste 29 de monede diferite, inclusiv lei (începând din mai 2018). În momentul de față aproape 20.000 de companii utilizează cardul Revolut business. Concurența cu băncile este foarte mare, Revolut eliminând comisioanele ascunse și oferind conversia valutară la rate interbancare tuturor clienților săi. Practic puteți face plăți instant și automat oriunde în lume fără să plătiți comisioane de schimb valutar.

Revolut, deși nu este încă o bancă, deja a început să se îndrepte cu pași mari către această conversie. Compania a obținut licența bancară europeană. Totuși, procesul de conversie a companie într-o bancă este complex și cu siguranță va fi nevoie de timp. În momentul de față, Revolut colaborează cu Lloyds Bank, aceasta fiind o bancă comercială din Marea Britanie care funcționează din 1765. Banii din conturile Revolut sunt depozitați la Lloyds Bank, dar nu sunt garantați de către bancă.

Cu Revolut se pot crea mai multe conturi în monede diferite pe care le puteți integra în fluxul de lucru al companiei dvs. cu ajutorul open API. Acesta vă permite să combinați contul Revolut business cu programel software și cu procesele afacerii dvs. Astfel, este posibilă automatizatea tuturor proceselor de plată. Totul instant, automat și fără comisioane ascunse.

Informații de bază:

Contul personal Revolut are trei variante pentru companii:

 • Start
 • Standard
 • Professional

Plus o variantă de cont pentru liberi profesioniști:

 • Freelancer

Costuri ale contului:

 • Administrarea contului Start: 25 euro/ lună;
 • Administrarea contului Standard: 100 euro/ lună;
 • Administrarea contului Professional: 1000 euro/ lună;
 • Administrarea contului Freelancer: 6,99 euro/lună.

Deși acestea sunt costuri fixe de administrare ale contului Revolut business, puteți crea un cont și să beneficiați de primele 3 luni GRATUITE la oricare din cele 4 tipuri de cont Revolut business accesând acest link. Acest discount este special pentru cititorii Rechinului Financiar.

Mai jos se regăsesc caraceristicile celor patru tipuri de cont Revolut business:

RevolutStartStandardProfessionalFreelancer
Comision administrare cont25 euro/lună100 euro lei/lună1000 euro/lună6,99 euro/lună
Limită bani primițiSub 100.000 euro/lună100.000-1.000.000 euro/lunăPeste 1.000.000 euro/lunăSub 100.000 euro/lună
ContCont de Euro cu IBAN gratuit + acces simultan la mai multe conturi în monede diferite prin intermediul aplicației Revolut
Conturi instantTrimiteți, primiți și gestionați banii în 29 monede diferite
Transferuri SEPAGratuit
TransferuriTransferuri de bani rapide cu costuri reduse: puteți trimite bani în întreaga lume la cursul de schimb valutar interbancar
Retrageri ATMDisponibile oriunde în lume taxate cu 2%, dară fără taxe de schimb valutar adăugate (conversia se face la cursul de schimb valutar interbancar)
Open APIIntegrarea software-ului firmei dv. cu contul Revolut business
Revolut ConnectÎnregistrarea aplicațiilor precum Slack, Xero, FreeAgent, Zapier etc.
IBANIBAN disponibil pentru 25 de monede:

GBP (IBAN local – UK)

EUR (IBAN local – în UK sau Germania)

USD

AUD

CAD

HRK

CZK

DKK

HKD

HUF

ILS

JPY

MXN

NZD

NOK

PLN

RON

RUB (Plățile făcute din Rusia in RUB către alte țări nu sunt acceptate încă)

SAR

SGD

ZAR

SEK

CHF

TRY

AED

Tip cardMastercard
Carduri virtualeGratuite – se pot crea până la 20 de carduri virtuale/lună
Carduri de companieCarduri de business prepaid pentru angajați conectate la contul firmei (eliberare card nou: 6 euro)
SuportSuport cu prioritate, echipa de suport tehnic fiind disponibilă non-stop

Avantajele contului Revolut

 • Plăți instantanee – trimiteți și primiți plăți în 29 de monede oriunde în lume;
 • Plăți internaționale – transferuri rapide și rentabile în 29 de monede oriunde în lume (până la de 10 ori mai ieftine decât transferurile bancare);
 • Transferuri SEPA gratuite;
 • Conversie valutară la cursuri interbancare la cursul din ziua respectivă (fără comisioane ascunse);
 • Zero taxe la plățile internaționale efectuate cu cardul în alte monede;
 • Open API: integrarea software-ului companiei cu contul Revolut business;
 • Revolut Connect: Integrare printr-un singur click cu aplicații de contabilitate, eficientizând procesele firmei;
 • Carduri de business prepaid pentru întreaga echipă;
 • Carduri în mai multe monede aferente unui singur cont;
 • Aplicația Revolut business poate fi accesată de pe telefon mobil și desktop;
 • Rapid – contul poate fi deschis în doar câteva minute;
 • Card virtual sau fizic Mastercard aferent contului.

Carduri Revolut

Cardul aferent contului Revolut poate fi de două tipuri: fizic sau virtual. Ambele variante sunt legate de un cont Mastercard.

Contul Revolut business permite crearea unor carduri business prepaid. Asta înseamnă că puteți crea carduri pentru echipa și angajații dvs. care să fie conectate la contul firmei. Activitatea lor poate fi urmărită instantaneu. Astfel puteți vedea un istoric exact al cheltuielilor pe care aceștia le fac și soldul curent pe care îl au pe card.

Pe lângă asta, se pot seta limite de cheltuieli pentru fiecare angajat în parte, iar în cazul în care un card este pierdut cei de la Revolut au avut grijă să încorporeze o funcție care permite blocarea cardurilor cu ușurință.

Pe lângă aceste carduri prepaid, angajații companiei pot efectua transferuri din contul Revolut business, iar acestea trebuie doar să fie aprobate. Funcția este denumită „Payment Approval”. Aceasta perimte setarea unor reguli aplicate transferurilor în funcție de rolul pe care îl atribuți echipei dvs. De exemplu, puteți seta ca pentru orice transfer de până în 1.000 euro să fie necesară aprobarea unei singure persoane care are un anumit rol (de exemplu manager), sau pentru transferuri mai mari de 2.000 euro să fie necesară aprobarea a 2 persoane din companie.

Open API

Open API este unul dintre cele mai mari avantaje cu care vine contul Revolut business. Datorită acestuia, eficiența și rapiditatea plăților companiei dvs. este maximă. Open API permite integrarea contului Revolut în software-ului firmei dvs. și automat în procesele de afaceri.

Astfel se pot efectua toate procesele de plată AUTOMAT:

 • Adăugarea partenerilor contractuali;
 • Efectuarea plăților;
 • Programarea plăților;
 • Anularea plăților;
 • Generarea rapoartelor de tranzacții.

Este posibilă conectarea directă la contul Revolut a diverselor aplicații precum Slack, Xero, FreeAgent, Zapier. Procesele sunt simplificate semnificativ, iar dvs. primiți notificări în timp real despre tranzacțiile din cont, economisiți timp și evitați erorile care pot apărea la efectuarea tranzacțiilor.

Cu open API se pot automatiza orice fel de plăți, fie că e vorba de pranzul comandat la birou și trebuie să achitați livrarea acestuia, polița de asigurare sau plățile către furnizori. Toate acestea rapid și fără griji.

Contul Revolut Business conectate cu Amazon, PayPal și Stripe

Pentru a ușura toate procesele manageriale în ceea ce privește finanțele, cei de la Revolut au făcut posibilă primirea plăților internaționale direct în contul Revolut business de pe platforme de mare importanță precum PayPal, Amazon și Stripe.

Tot procesul este mult mai simplu. Dacă, de exemplu, sunteți un vânzător pe Amazon, care de asemenea vinde produse printr-un magazin eCommerce, puteți primi toate plățile direct în contul dvs. Revolut business. Sau poate defășurați activitatea pe eBay și toate plățile se efectuează prin Paypal. Vă puteți conecta pur și simplu contul de PayPal la contul Revolut business și toate plățile din vânzările de pe eBay ajung direct în contul dvs. Revolut.

Dezavantajele contului Revolut

 • Cel mai mare dezavantaj al acestui cont (având în vedere că Revolut nu este o bancă, ci o companie fintech) este că banii din contul Revolut nu beneficiază de garanția până la 100.000 euro, garanție aplicată conturilor bancare, chiar dacă banii sunt depozitați la Lloyds Bank (banca cu care Revolut colaborează); acesta este un aspect asupra căruia cei de la Revolut lucrează în prezent, compania deja a obținut licența bancară europeană. Totuși, procesul de conversie a companie într-o bancă este complex și cu siguranță va fi nevoie de timp;
 • Contul Revolut nu are IBAN local;
 • Spre deosebire de conturile de afaceri bancare din România, Revolut nu trimite automat datele contului către ANAF, nefiind conectat la sistemul lor. Din acest motiv plata taxelor companiei în mod automat către ANAF este imposibilă. Astfel va fi nevoie de un cont separat la o bancă din România pentru plata taxelor firmei dvs. spre ANAF.
 • Comisionul lunar de administrare al contului business începe de la 25 euro, în funcție de tipul de cont ales, dar pentru cititorii blogului meu primele 3 luni sunt gratuite prin accesarea acestui link;
 • Deși posibiliatea de a putea opta pentru a avea mai multe carduri aferente unui singur cont reprezintă un avantaj, emiterea celui de al doilea card are o taxă de 6 euro;

Opinia Rechinului Financiar:

Contul Revolut business reprezintă o opțiune foarte bună pentru antreprenori și pentru companiile lor. Chiar dacă vorbim de companii mari, mici sau de liberi profesioniști, aceștia au multe avantaje dacă aleg contul Revolut business, mai ales dacă fac frecvent transferuri de bani în străinătate. Cu acest cont se pot face plăți instantanee în 29 de monede diferite oriunde în lume. Comparativ cu plățile internaționale bancare, la Revolut costurile sunt de 10 ori mai mici. Să nu mai menționez de beneficiul conversiei valutare la cursuri interbancare, care nu are comisioane ascunse.

Revolut ușurează și eficientizează toate procesele tranzacționale datorită Open API-ului pe care îl oferă. Cu ajutorul acestuia, puteți face plăți automate și scăpați de nenumărate griji și timp pierdut, ceea ce este de mare ajutor pentru orice companie. Se pot crea multiple carduri business prepaid aferente contului Revolut business pentru angajații dvs. Este un alt mare plus din punctul meu de vedere.

Deși contul de afaceri Revolut vine cu această lungă serie de beneficii, trebuie să iau în considerare și aspectele negative. Cel mai mare dezavantaj este faptul că banii din contul Revolut nu sunt garantați până la 100.000 euro, așa cum se face în cazul conturilor bancare, chiar dacă există colaborarea cu Lloyds Bank. Contul nu are IBAN local, ci unul înregistrat în Marea Britanie.

Concluzionez că funcționalitatea este foarte bună, însă siguranța și garanția banilor nu se încadrează neaparat pe lista beneficiilor. Consider că păstrarea unei sume mari pe acest cont este destul de riscantă. Este un cont foarte util, dar care este potrivit pentru sume relativ mici de bani cu care se operează, astfel fiind un cont secundar al firmei.

Cea mai convenabilă vaiantă de a crea un cont Revolut

Crearea unui cont Revolut este simplă și rapidă. Trebuie doar să dați click pe butonul de mai jos și beneficiați de primele 3 luni gratuite. Cum spuneam mai devreme, discountul de 3 luni fără niciun comision de administrare al contului este un beneficiu special pentru cititorii blogului Rechin Financiar.

Cont Business Revolut
Concluzii
Contul Revolut business este foarte util unei companii. Oferă plăți internaționale în 29 de monede diferite oriunde în lume la costuri de 10 ori mai mici decât în bănci! Nu se percep comisioane ascunse la conversia banilor care se face la cursuri interbancare și oferă Open API care eficientizează procesele financiare dintr-o companie prin integrarea software-ului firmei cu acest cont.
Funcționalitate
6.5
Taxe
8
Beneficii suplimentare
5
Avantaje
Plăți instantanee – trimiteți și primiți plăți în 29 de monede oriunde în lume
Plăți internaționale – transferuri rapide și rentabile în 29 de monede oriunde în lume (până la de 10 ori mai ieftine decât transferurile bancare)
Transferuri SEPA gratuite
Conversie valutară la cursuri interbancare (fără comisioane ascunse)
Carduri în mai multe monede aferente unui singur cont;
Zero taxe la plățile internaționale efectuate cu cardul în alte monede
Open API: integrarea software-ului companiei cu contul Revolut business;
Revolut Connect: Integrare printr-un singur click cu aplicații de contabilitate, eficientizând procesele firmei
Carduri de business prepaid pentru angajați
Card virtual sau fizic Mastercard contactless aferent contului
Rapid - contul poate fi deschis în doar câteva minute
Dezavantaje
Banii din cont nu sunt garantați până la 100.000 euro (garanție aplicată conturilor bancare)
Contul Revolut nu are IBAN local
Plata taxelor companiei în mod automat către ANAF este imposibilă
Emiterea celui de al doilea card are o taxă de 6 euro
6.5
Evaluare
Creați un cont Revolut business