7.5
Evaluare
Creați un cont Revolut personal

Revolut vine cu soluția pentru cei care doresc perfecțiunea. Este acesta un cont bun gratuit și fără comisioane? Este cea mai convenabilă variantă pentru plățile și transferurile naționale și internaționale? Vă voi explica exact cum funcționează în acest articol.

Revolut oferă o aplicație pentru telefonul mobil și un card fizic create pentru persoanele care își doresc flexibilitatea pe care băncile obișnuite nu o oferă. Cu Revolut beneficiați de comision ZERO la plățile și transferurile bancare oriunde în lume. Spuneți adio comisioanelor de schimb valutar și covertiți până la 150 de monede fără niciun comision!

Ce este Revolut?

Revolut a apărut pe piață în iulie 2015 și este o alternativă a produselor bancare tradiționale care oferă două tipuri de cont: cont personal și cont business (aflați mai multe despre contul Revolut pentru afaceri aici). Este o companie britanică fintech (financial-tehnological, adică oferă servicii bancare prin intermediul tehnologiei) și cuprinde conturi în peste 150 de monede diferite, inclusiv lei (începând din mai 2018).

Aplicația pentru telefonul mobil pe care a creat-o poate fi folosită drept cont bancar sau portofel electronic. Concurența cu băncile este foarte mare, Revolut eliminând comisioanele ascunse și oferind conversia valutară la rate interbancare tuturor clienților săi. Practic puteți face plăți și puteți retrage bani din ATM-ul unei țări în care călătoriți (în moneda țării respective) fără să plătiți comisioane de reatragere și de schimb valutar.

Cu Revolut puteți crea mai multe conturi în monede diferite pe care le puteți accesa simultan direct de pe telefonul mobil. Astfel, dacă mâine plecați în Ungaria puteți crea pe loc un cont în forinți (HUF). Schimbați banii fără să plătiți comisioane suplimentare (la cursuri interbancare) și uitați de grija opririlor la casele de schimb valutar.

Practic, aveți la dispoziție mai multe conturi în valute diferite incorporate într-o singură aplicație. Totul rapid, accesibil și fără comisioane ascunse. Din aceste motive cardul Revolut se potrivește ca o mănușă persoanelor care călătoresc mult, fie în scop personal sau în scop de serviciu.

Revolut, deși nu este încă o bancă, deja a început să facă pași mari către această conversie. Compania a obținut licența bancară europeană. Totuși, procesul de conversie a companie într-o bancă este complex și cu siguranță va fi nevoie de timp. În momentul de față, Revolut colaborează cu Lloyds Bank, aceasta fiind o bancă comercială din Marea Britanie care funcționează din 1765. Banii din conturile Revolut sunt depozitați la Lloyds Bank, dar nu sunt garantați de către bancă.

Informații de bază:

Contul personal Revolut are trei variante:

 • Standard
 • Premium
 • Metal – Nou

Costuri ale contului:

Mai jos se regăsesc caraceristicile contului Revolut Standard, cât și a a variantelor de upgrade: Premium și Metal:

RevolutStandardPremiumMetal
Comision administrare cont0 lei/lună29,99 lei/lună54,99 lei/lună
ContCont de Euro cu IBAN gratuit + acces simultan la mai multe conturi în monede diferite prin intermediul aplicației Revolut
MonedePeste 150 monede la cursul valutar interbancar
Comision schimb valutar (în 29 de monede)0% comision până la 20.000 lei/lună (0,5% peste 20.000 lei/lună)0% comision (fără limită lunară)0% comision (fără limită lunară)
Retrageri de la bancomat0% comision până la 800 lei (2% peste 800 lei)0% comision până la 1.600 lei (2% peste 1600 lei)0% comision până la 2.400 lei (2% peste 1600 lei)
AsigurăriAsigurare medicală internaționalăAsigurare medicală internațională
Asigurare pentru bagaje și zboruri întârziateAsigurare pentru bagaje și zboruri întârziate
LivrareLivrare în întreaga lumeLivrare expres în întreaga lumeLivrare expres în întreaga lume
SuportSuport cliențiSuport clienți cu prioritateSuport clienți cu prioritate
CriptomonedeAcces instant la 5 criptomonedeAcces instant la 5 criptomonede
Card fizicCard StandardCard Premium cu design exclusivCard Metal exclusiv
Card virtualCarduri virtuale de unică folosințăCarduri virtuale de unică folosință
LoungeKeyAcces cu permisul LoungeKeyAcces cu permisul LoungeKey
Cashback0,1% banii înapoi în Europa și 1% în afara Europei la toate plățile cu cardul
ConciergeServiciu exclusiv de concierge

Aplicația mobiă Revolut

Aplicația Revolut este unul dintre cele mai mai avantaje. În primul rând aceasta oferă un grad ridicat de securitate. Există mai multe tipuri de securitate puse la dispoziție de către creatorii aplicației:

 • De fiecare dată când accesați aplicația vi se va cere codul PIN format din 4 cifre;
 • Cardul poate fi blocat oricând din aplicație doar printr-un singur click și poate fi deblocat tot la fel de simplu;
 • Există posibilitatea de a pune anumite limite peste care să fie imposibil de trectu, astfel să nu trebuiască să plătiți taxe și comisioane;
 • Un alt nivel de securitate este cel prin locație. Aplicația poate utiliza locația telefonului dvs., iar dacă o plată se efectuează cu cardul dvs. dintr-o locație diferită de cea în care vă aflați această tranzacție va fi automat blocată, pentru a avea un plus de siguranță;
 • Aplicația poate fi accesată și prin citirea amprentei (dacă telefonul dvs. este compatibil cu această tehnologie);
 • Plata contactless poate fi activată și dezactivată direct din aplicația de pe telefonul mobil;
 • Primiți notificări de fiecare dată când se efectuează o plată din contul dvs.

Pe lângă securitatea pe care o oferă, aplicația este foarte inteligentă și vine la pachet cu multe alte funcții interesante și foarte utile.

Aplicația analizează modul în carde dvs cheltuiți banii și creează categorii de cheltuieli, astfel dvs, puteți vedea câți bani cheltuiți pe mâncare, ieșiri în oraș, transport etc.

În cadrul aplicației Revolut există opțiunea „Valut” care ajută la economisirea banilor. Dacă activați această opțiune, atunci când veți face o achiziție de pe acest cont se va rotunji plata până la cea mai apropiată valoare rotundă, iar diferența dintre această sumă și valoarea achiziției se depozitează sub forma unei economii.

Aplicația are o altă opțiune folositoare în cazuile în care aveți de împărțit o cheltuială cu cineva, de exemplu, când mergeți într-o excursie și plătiți cazarea sau nota de plată de la restaurant împreună cu prietenii. Cu opțiunea „Split Bill” puteți împărți această chetuială direct din aplicație și fiecare își plătește partea simplu și rapid.

Aplicația oferă acces la schimbul de criptomonede. Schimburile de criptomonede pot fi complexe și pot lua o mare parte din timpul dvs. Cu ajutorul celor de la Revolut procesul este simplificat și vi se oferă expunere imediată la acestea printr-un singur click. Aplicația furnizează date și grafice în timp real care arată cursul de schimb curent al criptomonedelor și puteți seta să primiți o notificare atunci când una din monedele pe care le urmăriți ajunge la o anumită valoare.

Avantajele contului Revolut

 • Comision 0 la plățile efectuate (până în 20.000 lei la cardurl Revolut Standard);

 • Comision 0 la transferurile bancare oriunde în lume (până în 20.000 lei la cardul Revolut Standard);
 • Conversie valutară la cursuri interbancare la cursul din ziua respectivă (fără comisioane ascunse);
 • Aplicația pentru telefon mobil poate fi folosită ca un portofel electronic;
 • Retragerea banilor din bancomatele din România și din străinătate (în valuta țării respective) fără comision la sume de până în 800 lei (card Revolut Standard);
 • Accest la schimb de criptomonede din aplicația mobilă;
 • Opțiunea de programare a unor plăți lunare (de exemplu chiria);
 • Opțiuni de gestionare ale soldului (bugetare integrată – istoricul cheltuielilor pe categorii; economisirea mărunțișului cu opțiunea „Valut” – se crează o pușculiță electronică pentru economii; împlărțirea cheluielilor – cu opțiunea Split Bill”; notificări instantanee de cheltuieli);
 • Asigurări;
 • Puteți schimba criptomonede direct din aplicația Revolut;
 • Rapid – contul poate fi deschis în doar câteva minute;
 • Card virtual sau fizic Mastercard contactless aferent contului.

Carduri Revolut

Cardul aferent contului Revolut poate fi de două tipuri: fizic sau virtual.

Card virtual

Cel mai mare avantaj al unui card virtual este că nu îl puteți pierde. Acest card este legat de un cont Mastercard care va avea un număr de înregistrare și serie care va fi înregistrat în aplicația de pe telefonul mobil. Acest card virtual nu va fi livrat niciodată fizic pentru că nu există fizic.

Acest card poate fi utilizat pentru plățile online la fel ca orice alt card fizic. Trebuie doar să introduceți numărul de înregistrare și seria care sunt notate pe el și plata se efectuează.

Eliberarea primului card este gratuită, iar pentru cardurile ulterioare taxa percepută este de 6 euro.

Card fizic

Cardul fizic vine cu mai multe beneficii decât cel virtual. Acesta poate fi folosit și pentru achizițiile din magazine fizice, restaurante, cafenele etc., practic poate fi utilizat pentru plata la orice comerciant care deține un POS.

Acesta este un card Mastercard cu care se pot face și plăți contactless și retrageri de numerar din bancomate fără să plătiți comisioane.

Dezavantajele contului Revolut

 • Cel mai mare dezavantaj al acestui cont (având în vedere că Revolut nu este o bancă, ci o companie fintech) este că banii din contul Revolut nu beneficiază de garanția până la 100.000 euro, garanție aplicată conturilor bancare; acesta este un aspect asupra căruia cei de la Revolut lucrează în prezent, compania deja a obținut licența bancară europeană. Totuși, procesul de conversie a companie într-o bancă este complex și cu siguranță va fi nevoie de timp;
 • Contul Revolut nu are IBAN local;
 • Singurul mod prin care se poate accesa aplicația Revolut este de pe telefonul mobil, aceasta nefiind disponibilă pe un computer/laptop; Problema apare dacă telefonul este înlocuit/pierdut/furat, aplicația fiind legata de dispozitiv;
 • La deschiderea contului Revolut este necesară depunerea pe cont a sumei minime de 50 lei; Deși această sumă rămâne în cont și poate fi cheltuită imediat după crearea contului, multe persoane pot considera această plată în avans un dezavantaj;
 • Emiterea carduluiare taxa de 25 lei, dar pentru cititorii blogului meu emiterea cardului Revolut Standard este gratuită prin accesarea acetui link;
 • Deși posibiliatea de a putea opta pentru a avea mai multe carduri aferente unui singur cont reprezintă un avantaj, emiterea celui de al doilea card are o taxă de 6 euro.

Cum câștigă bani cei de la Revolut?

Având în vedere toate avantajele reprezentate de servicii gratuite se poate ca această întrebare să vă fi trecut prin minte: cum câștigă bani cei de la Revolut? Compania câștigă bani din următoarele modalități:

 • Taxele cardurilor Premium și Metal

 • Tarifele și comisionale percepute pentru conturile business (care sunt diferite de cele personale);
 • Unele plăți efectuate prin intermediul aplicației;
 • Comisioanele achitate de clienții care depășesc limitele impuse fiecărui tip de cont;
 • Taxa pentru eliberarea unui card etc.

Opinia Rechinului Financiar:

Contul Revolut este cu sigutanță o opțiune grozavă, în special pentru persoanele care călătoresc des în străinătate și fac frecvent plăți în alte valute. Faptul că oferă conversie valutară la schimburi interbancare și zero comision la plățile și transferurile bancare sunt niște beneficii esențiale pentru orice persoană care călătorește mult. Varianta cea mai convenabilă este bineînțeles varianta Standard, atâta timp cât vă încadrați în limitele impuse de acest tip de card (nu faceți plăți mai mari de 20.000 lei pe lună și nu aveți nevoie de retrageri din bancomate mai mari de 800 lei pe lună). În cazul în care depășiți aceste limite, variantele Premium și Metal sunt de asemenea foarte convenabile din punctul meu de vedere.

Aplicația mobilă aduce un mare plus pachetului oferit de Revolut și mi se pare foarte utilă și foarte ușor de utilizat. Plățile se efectuează foarte ușor, evidența cheltuielilor este accesibilă, oferă acces la criptomonede și vine cu multe opțiuni folositoare în viața de zi cu zi (Split Bil – pentru împărțirea cheltuielilor, Valut – pentru economii, programarea unor plăți etc). Totuși trebuie să iau în considerare și dezavantajele principale, faptul că banii din contul Revolut nu sunt garantați până la 100.000 euro, așa cum se face în cazul conturilor bancare. Tot legat de aspectul siguranței, evidențiez faptul că singurul mod de acces al contului este de pe aplicația de pe telefonul mobil. Compania a dezvoltat o serie de măsuri de securitate a acesteia despre care am discutat în articol, însă problema apare atunci când utilizatorul își schimbă telefonul, îl pierde sau este furat. Aplicația nu poate fi accesată de pe un computer sau de pe alt telefon.

Prin urmare, deși contul Revolut are o serie de avantaje foarte mari, siguranța și garanția banilor nu se încadrează neaparat pe această listă. Consider că păstrarea unei sume mari pe acest tip de cont este mult mai riscantă decât în conturile bancare. Acest cont este perfect pentru cazurile când călătoriți, dar nu și pentru a fi contul dvs. principal pe care să țineți sume mari de bani.

Cea mai convenabilă vaiantă de a crea un cont Revolut

Crearea unui cont Revolut este simplă și rapidă. Trebuie doar să dați click pe butonul de mai jos și beneficiați de eliberarea gratuită a cardului (sunteți scutit de taxa de 25 lei care se percepe în mod normal). Cum spuneam mai devreme, obținerea cardului fără nicio taxă este un beneficiu special pentru cititorii blogului Rechin Financiar.

Cont Personal Revolut
Concluzii
O alternativă grozavă a conturilor bancare, potrivit în special pentru persoanele care călătoresc mult sau fac cumpărături în străinătate, plătind în valută! Contul Revolut oferă conversie valutară la schimburi interbancare și ZERO comision la plățile și tranzacțiile efectuate!
Funcționalitate
5
Taxe
9.9
Beneficii suplimentare
7.5
Avantaje
Comision 0 la plățile și transferurile bancare oriunde în lume
Conversie valutară la cursuri interbancare (fără comisioane ascunse)
Retragerea banilor din bancomatele oriunde în lume fără comision (până într-o anumită sumă)
Aplicația pentru telefon mobil cu opțiuni folositoare
Accest la schimb de criptomonede din aplicația mobilă
Card virtual sau fizic Mastercard contactless aferent contului
Rapid - contul poate fi deschis în doar câteva minute
Dezavantaje
Banii din cont nu sunt garantați până la 100.000 euro (garanție aplicată conturilor bancare)
Contul Revolut nu are IBAN local
Aplicația Revolut nu este accesibilă pe computer/laptop
La deschiderea contului este necesară depunerea a minim de 50 lei.
Emiterea carduluiare taxa de 25 lei
Taxa de emitere pentru carduri suplimentare este 6 euro
7.5
Evaluare
Creați un cont Revolut personal