evaluarea cititorilor2 Votes
3.6
Notă

Ferratum Group este fondat în 2005 si este un furnizor international de servicii de credite online și servicii bancare mobile. Companie este extinsă în 25 de țări de pe glob și ține pasul cu epoca revoluției digitale. În 2016 a lansat seviciul de Mobile Banking, direcția generală a companiei indreptându-se spre serviciile bancare mobile.

Este Ferratum o companie de încredere?

Ferratum face parte din Patronatul Creditului IFN și lucrează în conformitate cu regulile ANSPDCP (Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) și bineînțeles repectă prevederile GDPR, politica de confiențialitate a datelor fiind strictă.

Ferratum – ce sumă de bani puteți primi?

Ferratum oferă multiple variante de împrumuturi care să satisfacă nevoile clienților, acestea fiind încadrate în 2 categorii: împrumuturi pe termen scurt (credite până la salariu, credite pe termen scurt, bani de împrumut rapid, împrumut online, împrumut rapid-creditare responsabilă) și împrumuturi pe termen lung (credite de nevoi personale, credite rapide în numerar, credite online de nevoi personale. Împrumuturi rapide de nevoi personale).

Pentru categoria împrumuturilor pe termen scurt sumele care pot fi accesate sunt între 200 și 1400 RON pe o perioadă de timp de 15-45 de zile.

Câți bani puteți împrumuta?
Suma minimă200 RON
Suma maximă1400 RON
Care este perioada în care puteți restitui împrumutul?
Perioadă minimă15 zile
Perioadă maximă45 zile

Împrumuturile pe termen lung încep de la suma de 1500 RON și pot atinge maxim 10000 RON, iar perioada de creditare este 2-12 luni.

Câți bani puteți împrumuta?
Suma minimă1500 RON
Suma maximă10000 RON
Care este perioada în care puteți restitui împrumutul?
Perioadă minimă2 luni
Perioadă maximă12 luni

Ferratum este o opțiune scumpă sau ieftină?

Primul credit până în 1400 RON are dobânda 0 dacă este restituit în termenul de maxim 45 de zile, ceea ce face ca opțiunea pentru un credit Ferratum sa fie foarte avantajoasă, costul fiind inexistent, mai exact este 0 lei.

Dacă sunteți client exisent și doriți un alt împrumut Ferratum, pentru un credit rapid (de la 200 RON la 1400 RON) dobânda este de 1.29% pe zi, iar pentru creditele în rate (de la 1500 RON la 10000 RON) dobânda variază între 12-19% pe lună.

În cazul în care vă interesează o sumă mai mare de bani și optați pentru un credit în rate, costurile variază în funcție de perioada de timp pe care o alegeți pentru a rambursa împrumutul. Variația costurilor se observă în exemplul de mai jos:

ÎmprumutPerioada de rambursareSuma totală returnatăCost totalRata lunară
4000 RON3 luni5247 RON1247 RON1749 RON
4000 RON6 luni6132 RON2132 RON1022 RON
4000 RON9 luni7092 RON3092 RON788 RON
4000 RON12 luni8136 RON4136 RON678 RON

Ce perioadă de împrumut este mai avantajoasă pentru mine?

După cum puteți remarca în exemplul anterior, cu cât perioada de timp este mai mare, cu atât costul total al împrumutului crește. Totuși, avantajul este că rata lunară scade, ceea ce favorizează plata acestuia în termenul stabilit.

În funcție de suma pe care o alegeți există limite minime și maxime permise în ceea ce privește termenul împrumutului. Creditul de 2000 de RON poate fi rambursat într-o perioadă maximă de 7 luni, sumele care variază între 2000-2500 RON au termen maxim 9 luni, iar creditele de peste 3000 RON ating termenul maxim de 12 luni. Dacă doriți să returnați împrumutul în perioada cea mai scurtă de timp trebuie să aveți în vedere faptul că creditele de peste 1500 RON pot fi returnate în 2 luni, cele de peste 2500 lei pot fi rambursate în minim 3 luni, sumele de peste 5000 RON (inclusiv) au perioada minimă de plată 5 luni, iar sumele de peste 7500 RON (inclusiv) pot fi rambursate în minim 6 luni.

Ce condiții trebuie sa îndepliniți pentru a primi un credit de la Ferratum?

Pentru a primi aprobarea pentru un credit Ferratum aveți nevoie de:

 1. un venit lunar constant (indiferent de sursă)
 2. vârsta minimă de 21 ani
 3. un număr de telefon mobil sau o adresă de email
 4. o poză a buletinului și un document care dovedește sursa venitului (extras de cont, adeverință de salariu, talon de pensie etc.)il pentru a primi creditul?

Cine NU este eligibil pentru a primi creditul?

Creditul Ferratum are o rată de acceptabilitate ridicată datorită ușurinței cu care poate fi obținut. Totuși, NU puteți obține un credit Ferratum dacă:

 • nu aveți un venit constant pe care să îl puteți dovedi
 • nu aveți 21 ani
 • nu aveți un număr de telefon sau o adresă de email
 • nu sunteți posesor al unui buletin

Avantajele împrumutului Ferratum:

Opțiunea de creditare Ferratum prezintă o serie de avantaje:

 • creditul se obține rapid (obțineți creditul în 24 de ore de la aprobarea)
 • primul împrumut are dobândă 0 (suma maximă 1400 RON cu termen de rambursare de maxim 45 zile)
 • creditul poate fi returnat înainte de data scadentă și acest lucru constituie un plus în istoricul de client care favorizează aprobarea împrumuturile ulterioare
 • valoarea maximă a împrumutului este 10000 RON

Dezavantajele împrumutului Ferratum:

 • puteți avea un singur împrumut la un moment dat
 • dobândă mare la creditele cu termen lung de rambursare

Opinii despre Ferratum:

„Sunt client fidel Ferratum, am avut deja 5 credite de la ei, iar acum ma incadrez la credit in rate de pana la 5000 RON. Sunt foarte profesionisti si m-au ajutat de fiecare data cand am avut nevoie. Banii intra in aceeasi zi, e totul foarte rapid si simplu. Am sa apelez la ei de fiecare data cand voi avea o urgenta financiara.”
13 Ianuarie 2017

„Eu nu mă descurc cu Internetul, dar mi-a fost foarte simplu cu ajutorul celor din call center. M-au ajutat să completez totul, pas cu pas! Bravo! Sunteţi faini! Am un împrumut rapid pe 45zile. Am făcut refinanțare la brd pt împrumutul rapid de la ferratum. Vreau să știu dacă brd îmi plștette împrumutul prin ordin de plată condiționat, ferratum mă taxează cu comision de rambursare anticipat? Și cit este valoarea acestuia.”
9 Februarie 2016

Recenziile clienților sunt atât pozitive cât și negative. Cele pozitive se focusează pe calitatea și ușurința serviciilor companiei Ferratum, iar cele negative evidențiază anumite aspecte neînțelese de clienți, nu neaparat o calitate scăzută a serviciului.

Click aici ⇒ pentru cererea de împrumut Ferratum

Mai jos gasiți răspunsuri la cele mai frecvente întrebări:

Un microcredit este un împrumut care poate fi obținut de persoane cu vârsta de peste 21 ani cu venit lunar. Se adresează nevoilor urgente sau neprevăzute și se rambursează în termen scurt (45 zile). Suma împrumutată este mică și ușor de rambursat.

Începâd cu prima zi de întârziere se percep dobânzi penalizatoare care diferă în funcție de tipul creditului: 1,29% pe zi la soldul creditului pentru microcredit și 0,4% pe zi la soldul creditului în rate.

Da, atâta timp cât este rambursat în termenul stabilit.


Opinia Rechinului despre Ferratum

Opțiunea creditului cu dobândă 0 este foarte atractivă și totodată avantajoasă, oferind un termen de restituire lung, având în vedere că este un microcredit. Cu siguranță este opțiunea potrivită dacă vă doriți un credit cu o valoare mai mică de 1400 RON. Creditul în rate, pe de altă parte este avantajos doar în cazul alegerii unui termen scadent cât mai mic.

Cum să obții un împrumut Ferratum?

Click aici ⇐pentru a completa cererea. Nu uitați să aveți cartea de identitate la îndemână.

Concluzii
Ferratum oferă una dintre cele mai avantajoase oferte. Clienții noi beneficiază de 0% dobândă la credite repaide de până în 1900 lei. Ferratum oferă, de asemenea, și credite în rate cu termen de rambursare de 12 luni. Cu cât perioada de restituire a creditului e mai scurtă, cu atât mai avantajos este creditul.
Rată de acceptare
Cost
Birocrație
Beneficii suplimentare
evaluarea cititorilor2 Votes
Avantaje
Creditul se obține rapid (obțineți creditul în 24 de ore de la aprobarea)
Primul împrumut are dobândă 0 (suma maximă 1900 RON cu termen de rambursare de maxim 45 zile)
Creditul poate fi returnat înainte de data scadentă și acest lucru constituie un plus în istoricul de client care favorizează aprobarea împrumuturile ulterioare
Valoarea maximă a împrumutului este 10000 RON
Dezavantaje
Puteți avea un singur împrumut la un moment dat
Dobândă mare la creditele cu termen lung de rambursare
3.6
Notă